06 -120 705 96 
info@elorac.nl 

Massage

Sporttape

Wat is Sporttape?

De sporttape verschilt van de Kinesiotape. Sporttape wordt meestal gebruikt om bewegingen te beperken en het belemmert de spierbewegingen. Het geblesseerde gebied wordt door deze sporttape beschermd, zodat de sporter toch zijn of haar sport kan beoefenen. De sporttape wordt meestal na het einde van een sportwedstrijd verwijderd.

Het aanbrengen van sporttape is een tapetechniek, die gebruikt wordt op gewrichten en/of spieren. Sporttape maakt gebruik van een zeer sterk hechtende kleeflaag en er zit weinig rek in de tape. Sporttape moet nooit meer dan 18 uren achtereen worden gedragen, het geeft irritaties. Vaak wordt de tape kort gedragen, omdat het ongemak voor de patiënt erg groot is.

Wanneer sporttape?

Bandages en tape kunnen preventief aangelegd worden. Dit heeft als doel de belasting en de belastbaarheid in de sport zo optimaal mogelijk aan elkaar aan te passen. Een blessure wordt namelijk vaak veroorzaakt doordat de belasting groter is dan de belastbaarheid van de spieren, het weefsel of de gewrichten.
Een bandage en/of tape kan bijvoorbeeld extra steun geven tijdens een blessure of na een herstelde blessure. Het is, samen met een aangepaste training, een middel om een geblesseerde sporter weer snel te laten sporten.

Voor langdurig resultaat is het raadzaam de zwakke schakel te versterken met specifieke trainingsvormen.