06 -120 705 96 
info@elorac.nl 

Massage

Sportmassage

Wat is Sportmassage?

Sportmassage is een stevige massage, met een focus op de spieren. De massage heeft tot doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. De conditie van uw spieren wordt verbeterd en uw blessures zullen sneller herstellen. Een (regelmatige) massage draagt bij tot hogere (sport)prestaties en een sneller herstel van uw spieren. Ook kunnen de voorstadia van mogelijke blessures eerder ontdekt en sneller behandeld worden.

Een sportmassage is niet alleen voor sporters. Sport en verrichtingen in het dagelijkse leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is het ondergaan van een (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Effecten

Het effect van een sportmassage kan zijn:

  • Het verkleinen van de kans op blessures als gevolg van (sport)inspanningen.

  • Het lichaam voorbereiden op een specifiek te leveren (sport)inspanning. Dit verhoogt de doorbloeding van de spieren en verhoogt de stofwisseling.

  • Ter bevordering van het herstel na een (sport)inspanning. Hierbij worden vocht en afvalstoffen in de spieren afgevoerd, met als resultaat vermindering pijn en vermoeidheid.

  • Het in stand houden of te bevorderen van de algehele conditie van het lichaam.