06 -120 705 96 
info@elorac.nl 

Massage

Bindweefsel

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massage van het bindweefsel, de laag tussen de huid en de spieren. Bindweefsel heeft een ondersteunende en verzorgende functie. Bloedvaten en zenuwen lopen via het bindweefsel naar de organen.

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage. Het uitgangspunt hierbij is dat bepaalde zones van het lichaam in verbinding staan met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsfuncties. Door het bindweefsel in de zones te stimuleren, worden ook de corresponderende organen gestimuleerd en blokkades opgelost.

Bij welke klachten?

Bij een bindweefselmassage wordt gekeken of de oorzaak van de klacht(en) in verband staat met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuids bindweefsel, welke zichtbaar (intrekkingen in de huid) en voelbaar (verhoogde spanning verminderde verschuifbaarheid) zijn.
De locaties van deze verklevingen en spanningen, staan, via het zenuwstelsel, in verbinding met bepaalde organen, spieren en botten (bindweefselzones). Door massage van deze bindweefselzones wordt het hiermee corresponderende gebieden beïnvloed.

De behandeling

De behandeling bestaat uit het losmaken van het onderhuids bindweefsel van de huidzones die in het onderzoek gevonden zijn. De behandeling gaat van oppervlakkig naar diep en hierbij worden verschillende huidtechnieken gebruikt.

De ene techniek kan mild aanvoelen, maar andere technieken kunnen een licht scherp of een snijdend gevoel geven. Na een behandeling kan er soms nog een na-reactie plaatsvinden. Hierbij kan op de huid van de behandelde een algemene roodheid ontstaan, maar deze moeten zeker binnen vierentwintig uur verdwenen zijn. Het lichaam zal zeker moeten wennen aan een bindweefselmassage en naar mate de klacht ernstiger is, zal de reactie op de massagebehandeling sterker zijn. Een behandeling met bindweefselmassage is niet een eenmalige behandeling, maar er wordt in overleg een behandelschema opgesteld.